Print this page
ВАТРОГАСЦИ ИЗ НОВОГ МИЛОШЕВА НА УСЛУЗИ ДРУШТВУ

На основу иницијативе чланова Добровољног ватрогасног друштва Ново Милошево, а уз финансијску подршку Општине Нови Бечеј, Месне заједнице Ново Милошево, али и Црвеног крста, у дворишту њихових просторија започети су радови на изградњи монтажног магацинског простора, потврдио је члан друштва, Дејан Баштованов.

Поред интервенција гашења пожара, али и свакодневних обавеза на радном месту, ови храбри и вредни волонтери акцији се прикључују у складу са слободним временом којим располажу. Свако од њих, објашњава Баштованов, поседује знање из различите области, што им у великој мери олакшава споровођење радова.

Радови су започети током прошле недеље, а њихов завршетак биће планиран у складу са слободним временом чланова, али и са временским приликама. Командир Добровољног ватрогасног друштва Ново Милошево, Никола Чубрило, изразио је захвалност на указаној подршци, пре свега вредним члановима друштва, али и свима онима који су препознали њихов ентузијазам.

Сарадња са Црвеним крстом Нови Бечеј учвршћена је током првог таласа пандемије када су, уз остале активности, чланови ватрогасног друштва постали волонтери и ове организације. На питање која је његова мотивација да даје свој допринос друштву кроз волонтерски рад, ватрогасац Ивица Влаховић, одговара једном речју и каже: хуманост.

Поменута средства одобрена путем конкурса Министарства унутрашњих послова Републике Србије биће искориштена за реконструкцију канцеларијског простора у згради Добровољног ватрогасног друштва, а који ће у наредном периоду бити кориштен и за потребе Црвеног крста.

 

Read 1044 times
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…