Print this page
ШКОЛСКА ГОДИНА ДУЖА И У ВОЈВОДИНИ

Ради усаглашавања са мерама прописаним Уредбом о мерама за спречавање и сузбијање заразне болести Цовид-19, покрајински секретар за образовање, прописе, управу и националне мањине-националне заједнице донео је правилнике о изменама и допуни школског календара за основне и средње школе са седиштем на територији Аутономне покрајине Војводине.

Овим изменама је планирано да се прво полугодиште заврши 18. децембра, те ће зимски распуст почети истовремено за ученике у Војводини и остатку Србије.

Ђаци се у школске клупе враћају 18. јануара, а школска година за осмаке уместо 4. јуна завршава се 8. јуна. Ученици од првог до седмог разреда у школу ће ићи до 22. јуна, а не како је ранијим календаром предвиђено 18. јуна.

За матуранте гимназија настава се уместо 21. маја завршава 25. маја, а за ученике трогодишњих и четворогодишњих средњих стручних школа 1. јуна уместо 28. маја.

 

Read 988 times
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…