Print this page
У ДОМУ ЗДРАВЉА НОВИ БЕЧЕЈ ПОЧЕО СА РАДОМ НОВИ САВРЕМЕНИ РЕНДГЕН

Рендген апарат Дома здравља Нови Бечеј стар 44 године ових дана „отишао“ је у заслужену пензију, а за пацијенте из општине Нови Бечеј обезбеђен је нови, најсавременији ротациони дигитални рендген који је и званично почео са радом.

Нови рендген апарат обезбеђен је захваљујући средствима Покрајинске владе преко Покрајинског секретаријата за здравство у износу од 8 милиона динара, док је општина Нови Бечеј обезбедила још око милион динара за адаптацију простора у којем је он смештен. У питању је још једна у низу значајних инвестиција у ову здравствену установу, истакао је директор Дома здравља у Новом Бечеју, др Жарко Ђорђевић, који је заједно са председником општине Нови Бечеј, Сашом Максимовићем, данас обишао одељење за радиологију.

Општина Нови Бечеј ове године преузела је и отплату дуга Дома здравља Нови Бечеј у износу од 110 милиона динара, док је у плану да у наредних неколико месеци буде решен и преостали део дуга у износу од око 40 милиона динара, истакао је овом приликом Максимовић. То је, како каже, од круцијалне важности како би се Дом здравља коначно поставио на „ноге“.

У наредних пар месеци у Дому здравља у Новом Бечеју у оквиру одељења радиологије почеће са радом и комерцијална услуга снимања зуба, односно вилице, најавили су из ове здравствене установе, а финансијску помоћ у остваривању ове услуге ће пружити локална самоуправа.

 

Read 957 times
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…