Print this page
НА ТИСКОМ КЕЈУ ЗАСАЂЕНЕ БРЕЗЕ У ЦИЉУ ПОДИЗАЊА СВЕСТИ О ЗНАЧАЈУ ПОШУМЉАВАЊА

У оквиру друштвено-одговорног пројекта „Зелена Србија“ који под покровитељством Директората за радијациону и нуклеарну сигурност и безбедност Србије спроводи компанија „Цолор Медиа Цоммуницатионс“ данас је на Тиском кеју у Новом Бечеју и широм насељеног места засађено 30 садница брезе.

Ово је осма садња дрвећа по реду у оквиру поменутог пројекта у парковима и на другим зеленим површинама у градовима и општинама Србије од планираних укупно десет.

Директорат за радијациону и нуклеарну сигурност и безбедност Србије поред свакодневног рада на очувању животне средине од штетног јонизујућег зрачења, као друштвено одговорна институција, жели да и оваквим активностима које за циљ имају повећање зеленила у локалним срединама допринесе подизању свести по питању пошумљавања и квалитета очувања животне средине, истакао је овом приликом Предраг Ивановић, шеф кабинета Директората.

Симбилично, прве саднице брезе на Тиском кеју, заједно са Ивановићем засадили су председник општине Нови Бечеј, Саша Максимовић, представници МЗ Нови Бечеј и Матија Ковач, посланик у Скупштини АП Војводине, који се овом приликом у име грађана општине Нови Бечеј захвалио организаторима пројекта на вредној донацији.

У оквиру пројекта „Зелена Србија“, поред брезе у Новом Бечеју, у Апатину је претходно засађена јапанска трешња, јавор у Сомбору, кугласта каталпа у Чачку, пољски јасен у Шапцу, украсни багрем у Беочину, јавор у Сурчину и бели граб у Врању.

 

Read 936 times
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…