Print this page
ОДРЖАНА ПОСЛЕДЊА СЕДНИЦА СО НОВИ БЕЧЕЈ У 2020. ГОДИНИ

На данашњој 5. седници Скупштине општине Нови Бечеј, последњој у овој години, одржаној у сали Дома културе у Новом Бечеју, пред одборницима се нашло 29. тачака дневног реда где је као прва ставка донета Одлука о усвајању Локалног акционог плана за побољшање положаја Рома на територији општине Нови Бечеј за период од 2021. до 2025. године.

Следећа на дневном реду нашла се Одлука о прибављању непокретности у јавну својину Општине Нови Бечеј непосредном погодбом путем размене, а како потврђује секретарка Скупштине, Валентина Влашкалин, у питању је објекат на адреси Соње Маринковић број 7 у Новом Бечеју: „То су, наиме, гараже у дворишту Црвеног крста које јавно предузеће „Комуналац“ користи већ 10 година у назад, па је у интересу Општине Нови Бечеј да те гараже прибави како би изашла у сусрет Јавном предузећу и исте им дала на несметано коршћење. За узврат ће Општина Нови Бечеј дати непокретност, такозвани „КСК“ што ће бити размена уз надокнаду, када се утврде тачна вредност непокретности, знаће се и тај износ.“

Између осталог, донета су и Решења о давању сагласности на Планове рада и финансијске планове месних заједница свих насељених места за 2021. годину: „Осим месних заједница ту су и други корисници јавних средстава, а поред тога, именована су и формирана стална радна тела Скупштине општине, а постављен је и вршилац дужности директора Јавног предузећа „Урбанизам и путеви“.

За вршиоца дужности директора поменутог предузећа именован је Далибор Вучетић, док је досадашњи директор, Иван Бошњак, разрешен дужности због истека мандата.

 

Read 1238 times
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…