Print this page
У ДОМУ ЗДРАВЉА НОВИ БЕЧЕЈ ПОЧЕЛА ВАКЦИНАЦИЈА ГРАЂАНА

У Дому здравља Нови Бечеј данас је почела вакцинација грађана који су се пријавили преко портала еУправе или позивом на број телефона 0800-222-334.

Према речима начелнице Службе опште медицине у овој здравственој установи, др Јоване Шљапић, вакцинација се тренутно врши кинеском „Синофарм“ вакцином, док би ускоро требало да буде доступне и руска вакцина „Спутњик“, односно америчко-немачка вакцина „Фајзер“. Вакцинација се врши према списку пријављених, а тренутно су то групе грађана старијих од 75, односно од 65 година и хронични болесници.

На шалтеру за пријаву за вакцинацију грађани треба да обезбеде свој ЈМБГ, ЛБО, број здравствене књижице и да дају број телефона. Када је у питању вакцинација у осталим насељеним местима општине Нови Бечеј, она ће почети следеће недеље, најављује др Шљапић.

Другу дозу вакцине, односно ревакцину грађани ће примати 21 дан након прве дозе вакцине. За тачан датум и време вакцинације грађани ће бити обавештени путем еУправе, добијањем смс поруке или путем телефонског позива.

За грађане општине Нови Бечеј који желе, а нису у могућности да се пријаве за имунизацију против заразне болести КОВИД-19, Општинска управа Нови Бечеј обезбедила је помоћ у остваривању тог права која се може добити позиом на број телефона: 023/772-320, локал 116, у временском периоду од 7 до 15 часова.

 

Read 811 times
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…