Print this page
ПОТПИСАН УГОВОР О РЕАЛИЗАЦИЈИ УСЛУГЕ ЛИЧНОГ ПРАТИОЦА ДЕТЕТА

Показујући бригу за нашом децом и у циљу пружања детету одговарајуће индивидуалне подршке ради укључивања у редовно школовање и активности у заједници, као и успостављања већег нивоа самосталности, Саша Максимовић, председник општине Нови Бечеј, је са лиценцираним пружаоцем услуга, удружењем грађана Самопоуздање из Новог Бечеја, данас, потписао Уговор о реализацији услуге личног пратиоца детета.

Услуга се финансира из буџетских средстава Општине Нови Бечеј и деци са сметњама у развоју или инвалидитетом је бесплатна.

Услуга лични пратилац детета доступна је деци са сметњама у развоју или инвалидитетом која су укључена у васпитно-образовни процес-предшколску установу или школу, до краја редовног школовања, укључујући завршетак средње школе.

Директни корисници услуге су деца са сметњама у развоју, а индиректни корисници услуге су породице деце са сметњама у развоју, наставно особље и ученици у школи или предшколској установи. У пружање ове услуге укључени су како стручни радници тако и учитељи, наставници и школе. Поред подршке детету ова услуга пружа својеврсну подршку и породици.

 

Read 698 times
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…