Print this page
РАСПИСАНО 7 КОНКУРСА ЗА ДОДЕЛУ БЕСПОВРАТНИХ СРЕДСТАВА ПОЉОПРИВРЕДНИЦИМА

Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство расписао је седам конкурса за доделу бесповратних средстава и суфинансирање инвестиција у пољопривреди за 2021. годину међу којима је и конкурс намењен подршци младима у руралним подручјима на територији Војводине, а који за циљ има њихову демографску обнову и подстицање останка младих у тим подручјима, односно њиховог повратка из градова.

За реализацију овог конкурса предвиђено је укупно 200.000.000 динара, а конкурс је отворен до 5. марта текуће године, потврдио је помоћник председника општине задужен за пољопривреду, Милан Стојшин.

Расписан је и конкурс за доделу средстава за суфинансирање инвестиција за прераду воћа и поврћа, укључујући и печурке, са циљем улагања у нову опрему, ради повећања прихода на пољопривредним газдинствима и запошљавања руралног становништва, а за чију је реализацију укупно издвојено 25.000.000 динара.

Могуће је конкурисати и за доделу бесповратних средстава за опремање сточарских фарми, за шта је у овој години издвојено укупно 90.000.000 динара, као и за доделу средстава за суфинансирање инвестиција за набавку опреме за заштиту од временских непогода и елемената потребних за подизање производних засада воћака, винове лозе и хмеља. Стојшин се овом приликом осврнуо и на висини подстицаја када су у питању квалитетна приплодна грла.

Више информација и документацију везану за актуелне конкурсе можете пронаћи на сајту Покрајинског секретаријата за пољопривреду, водопривреду и шумарство, као и на сајту субвенције.рс.

 

Read 800 times
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…