Print this page
У ТОКУ ПРИЈАВЕ ЗА ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ РИБЉЕ ЧОРБЕ

У оквиру „Великогоспојинских дана“ и ове године одржаће се такмичење у кувању рибље чорбе за које су пријаве увелико у току, позвала је туризмолог Туристичке организације општине Нови Бечеј, Верица Дробац.

Такмичење је планирано за петак, 27. август, а како наводи, цена котизације износи 3.000 динара по екипи и подразумева обезбеђен огрев, сто са две клупе, шатор и подметач од лима, уз напомену да је строго забрањено уношење и коришћење плинских боца из безбедносних разлога.

Скуп такмичара је од 16 часова, а само кување траје 2 сата, од 17 и 30 до 19 и 30, након чега следи предаја узорака које ће оцењивати петочлани жири. Оно што је другачије у односу на претходне године јесте то да ће изостати такмичење тамбурашких банди, али не и квалитетан пратећи програм, па ће тако за све присутне свирати срборанска „Банда дрвена“, а затим и „Ла Банда“, женски, тамбурашки састав из Новог Сада.

За више детаља посетите фејсбук страницу Туристичке организације општине Нови Бечеј, где можете пронаћи и пример уплатнице за пријаву.





 

Read 2617 times
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…