Print this page
НА 8. „ПОЉО-ФЕСТУ“ ПРЕДСТАВЉЕНЕ И МАШИНЕ ПРОИЗВЕДЕНЕ У НОВОМ БЕЧЕЈУ

У петак, 27. августа, у оквиру „Великогоспојинских дана“ отворен је и 8. по реду „Пољо-фест“, манифестација регионалног карактера, која годинама у назад окупља велики број привредника и пољопривредника.

Иако је претходних година подразумевала нешто богатији програм попут панел дискусија, различитих такмичења, изложби крупне, ситне стоке и ситних животиња и забавног садржаја за најмлађе, ова пољопривредна смотра и овога пута задржала је основну идеју, а то је презентација великог броја прикључних и погонских машина реномираних брендова.

Како ова традиционална подманифестација има значајну улогу у промоцији пољопривреде и развијању војвођанског аграра, отварању овогодишњег “Пољо-феста” присуствовали су и представници Привредне коморе Будимпеште који су са присутнима разговарали на тему развијања сарадње између мађарских и привредника из Србије. Једна од тема састанка била је и производња и дистрибуција хибридних и електричних аутомобила, навео је Ото Кишмартон, координатор Информативне канцеларије Привредне коморе Будимпеште, која је 2019. године отворена у Новом Бечеју.

Посета представника будимпештанске Привредне коморе најбоље говори у прилог томе да је, осим за размену знања и упознавања пољопривредних произвођача са новим технологијама, “Пољо-фест” од изузетног значаја и за развој других области, попут привреде и туризма.

 

Read 2574 times
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…