Print this page
МИНИСТАР МОМИРОВИЋ ОБИШАО ПОЧЕТАК РАДОВА НА ИЗГРАДЊИ КАНАЛИЗАЦИОНЕ МРЕЖЕ У НОВОМ БЕЧЕЈУ

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Републике Србије, Томислав Момировић, посетио је данас Нови Бечеј где су и званично почели радови на пројекту изградње фекалне канализације у овом насљеном месту новобечејске општине, као и два постројења за пречишћавање отпадних вода у Новом Бечеју и у Новом Милошеву.

Инвестиција вредна преко 24 милиона евра спроводи се у оквиру до сада највећег пројекта изградње и реконструкције канализационе инфраструктуре под називом „Чиста Србија“ који финансира поменито ресорно министарство, а у оквиру ког ће у четрнаест локалних самоуправа бити изграђено 26 постројења за пречишћавање отпадних вода и око 700 километара нове канализационе мреже.

Поменута инвестиција у Новом Бечеју од неизрецивог је значаја за све мештане овог насељеног места, сматра председник општине, Саша Максимовић. Он је овом приликом истакао још један пројекат од локалног значаја, а то је опремање нове индустријске зоне у Новом Бечеју.

Министар Момировић се овом приликом поред пројекта „Чиста Србија“ дотакао и пројекта од државног значаја који ће омогућити пролазак брзе саобраћајнице Сомбор-Кикинда кроз општину Нови Бечеј.

Извођач радова на изградњи канализационе мреже и постројења за пречишћавање отпадних вода у општини Нови Бечеј је „Цхина Роад анд Бридге Цорпоратион“, огранак Београд, а рок за завршетак радова је до 25. јануара 2025. године.

 

Read 1952 times
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…