Print this page
БАВЉЕЊЕ СПОРТОМ И ПОДРШКА МЛАДИХ ПУТ КА ЗДРАВИЈЕМ ОДРАСТАЊУ

Олимпијски шампион у рвању Давор Штефанек, председник Спортског савеза Србије и Горан Миленковић, секретар Савеза, посетили су јуче општину Нови Бечеј.

Они су најпре у кабинету председника новобечејске општине са представницима локалне самоуправе одржали радни састанак, након чега су обишли и ОШ „Милоје Чиплић“ у Новом Бечеју где су званично уручили нове лопте за свих пет основних школа у општини. Био је ово најбољи начин и да се спознају потребе на локалу када је спорт у питању, али и да се разговара о даљој сарадњи између Спортског савеза Србије и општине Нови Бечеј, истакао је Штефанек. 

Председник општине Нови Бечеј, Саша Максимовић, изразио је, пре свега, задовољство што је локална самоуправа у Новом Бечеју имала прилику да угости олимпијског шампиона, Давора Штефанека. 

Свака од пет основних школа у општини Нови Бечеј захваљујући посети Давора Штефанека богатија је за сет лопти за кошарку, одбојку, фудбал и рукомет. Директорка новобечејске школе „Милоје Чиплић“, Биљана Бањац, сматра да је сваки такав или сличан дар намењен младима увек добродошао. 

Један од основних задатака Спортског савеза Србије јесте да младима обезбеди што боље услове за бављење спортом и да их на тај начин одвоји од рачунара и одвуче са улице на спортске терене и дворане ка бољем и здравијем животу, истакао је приликом посете Новом Бечеју Штефанек. 

 

Read 1180 times
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…