Print this page
ЂАЦИМА ПРВАЦИМА ПОКЛОНИ ЗА ПОЧЕТАК ШКОЛСКЕ ГОДИНЕ

У школама широм Србије данас је почела још једна образовна година, а у школским клупама по први пут нашли су се и ђаци прваци.

Да почетак њиховог образовања протекне у радосној и лепој атмосфери, локална самоуправа у Новом Бечеју сада већ годинама обезбеђује пакетиће са школским прибором за сваког ђака првака у општини Нови Бечеј. Тим поводом, председник општине Саша Максимовић и његови сарадници данас су посетили свих пет основних школа у општини и поменутим пакетићима обрадовали малишане, али и њихове родитеље.

Према речима Биљане Бањац, директорке ОШ „Милоје Чиплић“ у Новом Бечеју, нова школска година, поред нове генерације ђака доноси и новине када је термин наставе у питању.

У општини Нови Бечеј наставу је у новој школској години почело да похађа укупно 207 ђака првака, од чега 188 на српском, а 19 на мађарском језику. У школи „Милоје Чиплић“ у клупама се ове године нашао 61 првак, у школи „Јосиф Маринковић“, такође, у Новом Бечеју 41 првак, у школи „Др Ђорђе Јоановић“ у Новом Милошеву 59 првака, у школи „Станчић Милан - Уча“ у Куману 32 првака, а у школи „Доситеј Обрадовић“ у Бочару 14 ђака првака.

 

Read 573 times
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…