Print this page
НИЗ ВАЖНИХ ОДЛУКА НА ОПШТИНСКОМ ВЕЋУ

У згради Општинске управе у Новом Бечеју данас је одржана 68. седница Општинског већа општине Нови Бечеј на којој се нашао низ тачака које се, пре свега, тичу редовног рада локалне самоуправе.

Међу првим тачкама нашла се и она која се односила на утврђивање предлога Решења о давању сагласности на програм рада и финансијски план Креативног центра „Хертеленди - Бајић“ у Бочару за текућу годину. Према речима председника општине Нови Бечеј, Саше Максимовића, у питању је више формалност, док суштина ипак лежи у питању зашто ова установа још увек није у пуној функцији. Где се крије одговор, али и да ли убрзо следи разрешење ове проблематике, Максимовић је објаснио у тв прилогу.

Он се овом приликом осврнуо и на, како каже, увек лепу тему, а то су општинске стипендије за студенте са територије новобечејске општине. Наиме, у школској 2022/2023. години локална самоуправа ће обезбедити 64 редовне стипендије и 6 стипендија за студенте из осетљивих друштвених група, уз повећање истих за више до 20 одсто у односу на претходну школску годину.

Чланови Општинског већа су на одржаној седници једногласно донели и закључак који се односи на одобравање средстава из општинског буџета за обезбеђивање услуга специјалистичких прегледа у Дому здравља Нови Бечеј. У питању је пракса која се спроводи сада већ годинама, истакао је Максимовић.

У оквиру 68. седница чланови Општинског већа донели су и закључке о прихватању учешћа општине Нови Бечеј као партнера у пројектима у оквиру програма прекограничне сарадње са Румунијом. Према Максимовићевим речима, ради се о пројектима из области здравствене и цивилне заштите, туризма, као и за проширење капацитета предшколске установе.

 

Read 520 times
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…