Print this page
АНГАЖМАН У САВЕТУ ЕВРОПЕ ПРУЖА ДРАГОЦЕНА ИСKУСТВА

Савет Европе је међународна организација основана 1949. године коју данас чини 47 држава чланица, са седиштем у Палати Европе у Стразбуру, на граници Француске и Немачке.

Сврха његовог постојања огледа се, пре свега, у остваривању личних и демократских права и слобода у Европи, а занимљиво је да чланство у Савету Европе није условљено чланством у Европској унији.

У оквиру Савета Европе функционише и Kонгрес локалних и регионалних власти који представља висе од 200 хиљада локалних и регионалних власти из поменутих 47 европских земаља, међу којима се налази и Србија. Члан делагације Републике Србије у Већу региона у оквиру Kонгреса локалних и регионалних власти Савета Европе већ годинама је Матија Kовач, посланик у Скупштини АП Војводине тренутно у свом другом мандату.

Kовач је досадашње искуство у Савету Европе стекао извршавајући своје обавезе у склопу посматрачких мисија и мониторинга држава у Грузији, Молдавији, Словенији, Македонији, Немачкој, Албанији, Шведској и у Француској.






Read 327 times
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…