Print this page
ПРИРОДА И РАЗНОВРСНЕ АKТИВНОСТИ ОДУШЕВИЛИ ОМЛАДИНЦЕ

У оквиру пројекта „Откриј обиље руралног“ (Дисцовер тхе Абунданце оф Рурал - ДАР YЕ цамп), који је кофинансиран од стране Европске уније, Центар за целоживотно образовање „Едуфонс“ из Новог Бечеја од 16. до 25. августа покрај Тисе у склопу марине „Градиште“ спроводи размену младих из пет земаља, а поред Србије, учесници су из Италије, Грчке, Мађарске и Румуније.

Омладинска размена је организована у форми кампа за 37 учесника са фокусом на подизање свести о здравим стиловима живота, али и о значају и предностима природе која нас окружује.

Према речима Иване Ћук из Удружења „Едуфонс“, у оквиру омладинске размене до сада је споведено обиље активности, а општи утисак је да су млади задовољни. Она сматра да овакав камп већег обима представља вредно искуство за наредне сличне активности, како за само Удружење „Едуфонс“, али и за ТО општине Нови Бечеј, јер је јасно показао које су врлине овог амбијента, али и где има простора за напредак и усавршавање. Ивана се кратко осврнула и на одржане активности у којима су своју подршку пружили и мештани Новог Бечеја.

Задовољство нису крили ни млади, како због места на ком су камповали у природи надомак центра Новог Бечеја, али и због активности које су имали у оквиру омладинске размене.






Read 277 times
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…