Print this page
„KВАЛИТЕТ ИСПРЕД KВАНТИТЕТА”, ПОРУЧУЈУ ВОЈВОЂАНСKИ ВИНАРИ

У организацији Удружења воћара и виноградара „Боеми“, а уз подршку Туристичке организације општине Нови Бечеј, у Завичајном музеју „Главашева кућа“ одржан је 11. „Сусрет виноградара Војводине“.

Након дочека гостију у сувенирници на Тиском кеју, дружење у музеју здравицом је отпочео глумац Јовица Јашин, а уследила је промоција вина са Бисерног острва, уз дискусију о актуелним проблемима произвођача и дегустацију.

Присутни су имали прилику и да уживају у аромама вина винарије „Флеур Д’Орангер“, у чијим је виноградима највише заступљена чувена сорта мускат крокан, а која уједно представља и својеврсни бренд Новог Бечеја. Директор Туристичке организације, Саша Дујин, истакао је значај оваквих сусрета и када је у питању боља видљивост општине Нови Бечеј на винској мапи Србије.

Уз легенду о Грофу Рохонцију који је у 19. веку у ове пределе донео сорту мускат крокан, са Бисерног острва препричавају се и бројне анегдоте и доживљаји оних који су својевремено посетили винограде у старом кориту реке Тисе.

На скупу војвођанских виноградара нашао се још један од чланова винског витешког реда, Светозар Бајшански из Сремских Kарловаца.

Иако је чувена изрека да виноград тражи слугу, а не господара, искусни винари поручују да је уз савремену технологију данас могуће олакшати производњу и уједно достићи добар квалитет и уникатни укус вина.






Read 366 times
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…