Print this page
ЗАВРШЕН ЈОШ ЈЕДАН ЦИKЛУС МЕРА ЕНЕРГЕТСKЕ САНАЦИЈЕ

Након расписивања јавног позива за суфинансирање мера енергетске санације породичних кућа и станова и његовог закључења, јуче су у свечаној сали зграде Општинске управе у Новом Бечеју потписани и тројни уговори између грађана, привредних субјеката и локалне самоуправе.

У оквиру новог циклуса програма „Чиста енергија и енергетска ефикасност за грађане у Србији“ који Министарство рударства енергетике Републике Србије уз помоћ локалних самоуправа успешно спроводи већ три године, заинтересованим грађанима пружа се финансијска помоћ у виду субвенција при замени врата, прозора, постављања изолације, уградњи ефикасних котлова и набавке соларних панела.

За ове сврхе у новобечејској општини издвојено је 8 милиона динара од чега је половину обезбедило ресорно министарство, док другу половину обезбеђује општина Нови Бечеј, истакао је председник општине Нови Бечеј, Саша Максимовић.

Према постојећим проценама у наредних пет година захваљујући програму „Чиста енергија и енергетска ефикасност за грађане у Србији“ око 50 хиљада домаћинстава ће уз субвенције применити неку од мера енергетске ефикасности, а за то ће бити издвојено укупно 50 милиона долара и то уз помоћ Светске банке и других финансијских институција.






Read 369 times
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…