Print this page
АПЕЛ МАТУРАНТИМА: НА МАТУРУ БЕЗ АУТОМОБИЛА

У организацији Агенције за безбедност саобраћаја, у сарадњи са Општином Нови Бечеј, у сали Дома културе одржана је представа „Пажљивкова правила у саобраћају“ намењена ученицима првих разреда свих основних школа са територије општине.

Ова едукативна представа има за циљ да кроз игру и песму едукује децу да се осамостале и безбедно се крећу као најмлађи учесници у саобраћају.

У свечаној Сали у згради Општине одржано је и предавање за ученике завршних разреда Средње школе Нови Бечеј у оквиру кампање „На матуру без аутомобила”. Под мотом „На путу до нуле, не турирај - матурирај!” ове године се за учешће у кампањи пријавило 56 локалних самоуправа, чиме је обухваћено више од 12.000 младих.

На територији Републике Србије у саобраћају сваке године живот изгуби око 100 младих људи и бива повређено око 6.100 младих лица. Поменута трибина осмишљена је са циљем промовисања исправног понашања младих људи у саобраћају, уз апел матурантима да у време прослава не користе аутомобиле у својству возача.






Read 141 times
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…