Print this page
PRAZNIČNA GROZNICA OKUPILA MEŠTANE U CENTRU NOVOG BEČEJA

I ove godine, dečiji osmesi i graja ispunili su centar Novog Bečeja gde su mališani iz predškolske ustanove „Pava Sudarski“, kao i učenici Osnovnih škola „Miloje Čiplić“ i „Josif Marinković“, nakon interesantne predstave, okitili gradsku jelku, a zatim dočekali i omiljenog dedu na svetu, potvrdila je Melita Bito iz Turističke organizacije opštine Novi Bečej, organizatora ove manifestacije:

„Turistička organizacija se i ove godine potrudila da čarolija praznika stigne i u Novi Bečej. Za najmlađe sugrađane organizovali smo predstavu koju je izvelo pozorište iz Novog Sada „Kreativni pogon“, uz kićenje jelke, a nešto kasnije iznenadio nas je i Deda Mraz. Paralelno sa tim organizovali smo „Novogodišnji bazar“ na kom je ove godine učešće uzelo oko 20 izlagača koji su ove godine izložili ukrasne predmete, slatkiše i slične predmete u duhu praznika.“

Dok su se najmlađi častili slatkišima koje je za ovu priliku pripremila Turistička organizacija opštine Novi Bečej, na „Novogodišnjem bazaru“ uživali su i oni nešto stariji koji su, pored dekorativnih predmeta, na tezgama mogli da pronađu i proizvode od meda, korpe od pruća, ali i sveće kao nezaobilazan dodatak novogodišnjih i božićnih dekoracija.

Praznici su idealno doba godine da se okrenemo humanosti i zajedništvu, pa su vršnjaci Pavla Vlaškalina, učenika Osnovne škole „Miloje Čiplić“, iskoristili priliku da postave svoju tezgu i na njoj prodaju unikatne ukrase od čije će prodaje sakupljen novac, u saradnji sa Crvenim Krstom, biti prosleđen za njegovo lečenje.

Tradicionalnim kićenjem jelke i „Novogodišnjim bazarom“, a uz nezaobilaznu posetu čuvenog Deda Mraza, zvanično je otvorena sezona praznika i za meštane Novog Bečeja.






Read 886 times
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…