Aktuelne vesti iz oblasti DRUŠTVO

Кomisija za realizaciju mera energetske sanacije je na svojoj 17. Sednice održanoj 22.09.2021. godine utvrdila preliminarne liste krajnjih korisnika koji su podneli uredne i blagovremene prijave za: 

Pokrajinski fond za razvoj poljoprivrede raspisao je konkurse za dodelu kredita za nabavku nove poljoprivredne mehanizacije, novih sistema i opreme za navodnjavanje i bušenje bunara, opreme za stočarske farme, pčelinjih rojeva, košnica i opreme za pčelarstvo, te novih zaštićenih bašta kao i za finansiranje investicija u fizička sredstva poljoprivrednih gazdinstava u preradi voća, grožđa i povrća.

Na 11. sednici Skupštine opštine Novi Bečej u okviru 1. tačke dnevnog reda doneta je Odluka o zajedničkom osnivanju Kreativnog centra „Hertelendi – Bajić“ Bočar od strane Autonomne pokrajine Vojvodine i Opštine Novi Bečej.

U Novom Bečeju juče je održana Komemoracija Jevrejskim žrtvama povodom 8 decenija njihovog stradanja u Drugom svetskom ratu. Tom prilikom, ispred Šlezingerove palate, nekadašnje kuće ugledne Jevrejske porodice, postavljeno je spomen obeležje „Kamen spoticanja“, delo nemačkog umetnika Gintera Demniga.

                                            

        Republika Srbije,
Autonomna Pokrajina Vojvodina

FOTOGRAFIJE

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…