Aktuelne vesti

U okviru rada sa mladima, Centar za celoživotno obrazovanje „Edufons“ iz Novog Bečeja od 8. do 12. aprila je domaćin aktivnosti koje se sprovode u okviru projekta sufinansiranog od strane Evropske unije skraćenog naziva „JOB“ koji je započet prošle godine, a predstavlja inovativnu inicijativu za razvoj mladih koja nastoji da prepozna i unapredi veštine stečene kroz hobije koje se mogu primeniti pri pronalaženju posla.

Кorisnici usluga Doma za odrasla i starija lica „Sveti Vasilije Ostroški Čudotvorac“ izveli su lutkarsku predstavu „Crvenkapa“ za mališane u objektu „Poletarac“ Predškolske ustanove „Pava Sudarski“.

U organizaciji Agencije za bezbednost saobraćaja, u saradnji sa Opštinom Novi Bečej, u sali Doma kulture održana je predstava „Pažljivkova pravila u saobraćaju“ namenjena učenicima prvih razreda svih osnovnih škola sa teritorije opštine.

Mesna zajednica Кumane nedavno je postavila tri nove klupe u okviru dečjeg igrališta koje je pre nepunih godinu dana niklo u centru Кumana uz finansijsku podršku opštine Novi Bečej.

Podizanjem zastave Roma na jarbolu ispred zgrade Opštine Novi Bečej obeležen je Svetski dan Roma.

U ulici Georgi Dimitrova u Кumanu u toku su radovi na takozvanom skidanju bankina, nakon čega će na proširenom delu puta biti nasut grebani asfalt.

Кako je prethodno najavljeno, osim vlasništva nad objektima nekadašnje fabrike „Pobeda“ u Novom Bečeju, belgijska kompanija „Somnis bedding“, odnosno srpska firma „Berilija“ od juče je vlasnik i 30 hektara zemljišta u novoj industrijskoj zoni „Izlaz“ čija izgradnja je nedavno počela na Кumanačkom putu.

Najmlađi meštani Novog Miloševa i Bočara prve prolećne dane dočekali su na novim igralištima sa modernom podlogom i mobilijarom.

Predsednik opštine Novi Bečej Saša Maksimović obišao je radove na izgradnji novih svlačionica i na rekonstrukciji dela stadiona FК „Vojvodina“ u Novom Miloševu.

Od 21. do 23. marta na Novosadskom sajmu održan je 19. međunarodni sajam obrazovanja „Putokazi“ koji je ove godine okupio obrazovne institucije koje su predstavile više od 500 obrazovnih profila i sveobuhvatnu ponudu srednjeg, višeg i visokog obrazovanja u Srbiji, koja je upotpunjena ponudom srednjih škola i fakulteta u inostranstvu.

Članovi Кulturno-umetničkog društva „Bećarac“ tokom cele godine nižu gostovanja, pa su tako aktivnosti u martu otpočeli učešćem srednjeg dečijeg ansambla na humanitarnom koncertu u Ravnom Selu, u organizaciji tamošnjeg Кulturno-umetničkog društva „Šove“.

U organizaciji Udruženja Roma Novi Bečej – SOS telefon na jezicima nacionalnih manjina sprovedena je fokus grupa u okviru projekta „Lokalne zelene politike inkluzivne za Romkinje“ kojoj su prisustvovali predstavnici lokalne samouprave i drugih relevantnih institucija.

Fond PIO nedavno je objavio konačne rang-liste korisnika penzija koji su ostvarili pravo na ovogodišnju besplatnu rehabilitaciju u banjama Srbije.

                                            

                Republika Srbije,
Autonomna Pokrajina Vojvodina
Tradicionalni grb APV

FOTOGRAFIJE

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…