Aktuelne vesti

Predsednik opštine Novi Bečej, Saša Maksimović i gradonačelnik Kikinde, Nikola Lukač, potpisali su danas memorandum o saradnji ove dve lokalne samouprave u cilju međusobnog povezivanja, razmene iskustava, saradnje na svim nivoima i zajedničkog nastupa, kako u oblasti turizma, tako i raznim drugim oblastima, ali i u pisanju i realizaciji zajedničkih projekata.

Na drugoj po redu sednici SO Novi Bečej u novom sazivu, kao i na prethodno održanoj sednici Opštinskog veća opštine Novi Bečej, našao se veliki broj tačaka koje su se u najvećoj meri ticale izveštaja o radu javnih preduzeća i ustanova za 2019. godinu.

Na deponiji u blizini Novog Bečeja gde kompanija „Brantner“, ali i građani odlažu smeće, koja se nalazi na Bašaidskom putu, od nedavno postoji i zaseban prostor za deponovanje otpadnih voda.

U SALI GRADSKOG VEĆA GRADA ZRENjANINA NAČELNICA SREDNjOBANATSKOG UPRAVNOG OKRUGA SNEŽANA VUČUREVIĆ ODRŽALA JE DANAS 10. REDOVNU SEDNICU SAVETA UPRAVNOG OKRUGA U PROŠIRENOM SASTAVU.

U okviru radne posete, opštinu Novi Bečej obišao je danas predsednik Vatrogasnog saveza Vojvodine, Siniša Šavija.

Drugu godinu za redom, zahvaljujući saradnji Crvenog krsta Novi Bečej i lokalne samouprave, realizovan je projekat pod nazivom „Bezbednost dece u saobraćaju“ osmišljen sa ciljem upoznavanja najmlađih učenika svih osnovnih škola na teritoriji opštine sa osnovnim pravilima ponašanja u saobraćaju.

Na 2. sednici Opštinskog veća opštine Novi Bečej u novom sazivu pred članovima Opštinskog veća na dnevnom redu našlo se 38 tačaka koje su u najvećoj meri činili finansijski izveštaji javnih preduzeća i ustanova za 2019. godinu, odnosno planirani programi za narednu, 2021. godinu.

Mesna zajednica Novi Bečej svake godine opredeli sredstva iz mesnog samodoprinosa za pomoć obrazovnim ustanovama u Novom Bečeju.

U Kumanu su u toku radovi na nasipanju dela ulice Matije Gupca tucanikom, kao privremeno rešenje za ovaj deo naseljenog mesta u kom meštani imaju dosta problema sa kretanjem, naročito za vreme i nakon kiše.

                                              

        Republika Srbije,
Autonomna pokrajina Vojvodina

FOTOGRAFIJE

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…