Aktuelne vesti iz oblasti POLJOPRIVREDA

Na osnovu čl. 6. i čl.12. st.1. Uredbe o uslovima i načinu sprovođenja subvencionisane dodele zaštitnih ramova za upotrebljavani traktor (,,Službeni glasnik RS” broj 144/22), Agencija za bezbednost saobraćaja objavila je 30.08.2023. godine javni poziv za subvencionisanu dodelu zaštitnog rama za upotrebljavani traktor.

Prednosti održivih agrarnih praksi među kojima je i regenerativna poljoprivreda su mnogostruki o čemu se moglo čuti u okviru nedavno održane prezentacije u poljima suncokreta Dragana Race nadomak Кumana, najvećeg pojedinačnog proizvođača suncokreta u Srbiji.

Podsećamo sve poljoprivredne proizvođače da krajnji rok za prijavu u sistem elektronskog registra poljoprivrednih gazdinstava ne postoji te su u mogućnosti da prijavu i obnovu statusa gazdinstva odrade sve do trenutka podnošenja zahteva za željenu subvenciju.

Uz potvrde izdate od strane Poljoprivredne stručne službe Zrenjanin, a posredstvom lokalne samouprave, uzgajivačima mlečnih krava na teritoriji opštine Novi Bečej, zaključno sa današnjim danom, podeljeno je ukupno 288,5 tona merkantilnog kukuruza.

                                            

                Republika Srbije,
Autonomna Pokrajina Vojvodina
Tradicionalni grb APV

FOTOGRAFIJE

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…