Print this page
PODELA PAKETA PENZIONERIMA PRI KRAJU, USKORO PAKETI I ZA SOCIJALNO UGROŽENE

Paketi jednokratne pomoći u vidu prehrambenih proizvoda i osnovnih sredstava za održavanje higijene namenjeni svim penzionerima u opštini Novi Bečej koji imaju primanja manja od 30 hiljada dinara biće podeljeni do kraja nedelje, izjavio je danas predsednik opštine Novi Bečej, Saša Maksimović i dodao da niko neće biti oštećen.

Prema njegovim rečima, od ukupno 3.345 obezbeđenih paketa, ostalo je da se određeni broj podeli penzionerima u naseljenom mestu Novi Bečej, dok su paketi u ostalim naseljenim mestima opštine već podeljeni.

Maksimović je najavio i podelu paketa pomoći namenjenih socijalno ugroženom stanovništvu koja će početi u narednih desetak dana: „Pokrenuli smo proceduru zajedno sa Centrom za socijalni rad opštine Novi Bečej u vidu obezbeđivanja spiskova svih ugroženih porodica sa teritorije opštine Novi Bečej. Radi se o oko 750 lica koji su nosioci prava u Centru za socijalni rad. Dakle i oni će dobiti identičan paket kakav su dobili i penzioneri. Finansiranje će biti iz budžeta opštine.“

U zvaničnoj statistici Vlade Republike Srbije do 11. aprila opština Novi Bečej nema nijedno zaraženo lice virusom KOVID-19. No, kako su se nedavno pojavile nezvanične informacije da se u Novom Bečeju pojavio slučaj oboljevanja od korona virusa Maksimović se osvrnuo i na ove navode.




Read 814 times
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…