Print this page
VENČANJA DO DALJNJEG POD ZAŠTITNIM MASKAMA

Od početka godine, u Opštinskoj upravi Novi Bečej zaključeno je 18 brakova, od kojih je 5 zaključeno tokom vanrednog stanja, dok su neki od zakazanih, zbog pomenutih okolnosti, odloženi do jeseni.

U bračne vode uplovio i jedan par iz naseljenog mesta Kumane, a sam čin sklapanja braka tokom vanrednog stanja morao je biti sproveden pod određenim uslovima, objasnila je matičarka u Opštinskoj upravi Novi Bečej, Jovana Rakić.

O daljoj proceduri, a vezano za mere prevencije i dozvoljeni broj prisutnih u narednom periodu, mladenci će biti blagovremeno obavešteni dodala je Rakićeva i podsetila ovom pirlikom da su za zakazivanje ovog svečanog čina, uz prisustvo oba buduća supružnika,  potrebne samo važeće lične karte.

Sprovođenje mera prevencije odnosi se i na sam ulazak u zgradu Opštine,  gde su svi zaposleni, ali i stranke obavezni da prođu proceduru dezinfekcije ruku i merenja telesne temperature, a nakon ukidanja vanrednog stanja, podseća Rakićeva, rad sa strankama nastavio je i Uslužni centar.

Propisane mere važiće do daljnjeg i menjaće se u skladu sa odlukama ministarstva, dodala je Rakićeva.






Read 766 times
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…