Print this page
UBEDLjIVA POBEDA SRPSKE NAPREDNE STRANKE NA IZBORIMA U OPŠTINI NOVI BEČEJ

Na jučerašnjim opštim izborima u Srbiji, prema preliminarnim rezultatima, Srpska napredna stranka osvojila je ubedljivo najveći broj glasova birača na sva tri nivoa, republičkom, pokrajinskom i lokalnom, u opštini Novi Bečej.

Prema podacima opštinske Izborne komisije od 19.210 birača upisanih u birački spisak u opštini Novi Bečej na izbore za odbornike SO izašlo je 10.780 glasača, odnosno 56,12 posto, od čega je važećih glasačkih listića bilo 10.273.

Lista „Aleksandar Vučić - Za našu decu“ osvojila je ukupno 6.549 glasova, odnosno 60,75 posto poverenja građana izašlih na izbore, uz osvojen 21 odbornički mandat.

Koalicija Vojvođanski front - ujedinjeni za demokratski Novi Bečej osvojila je 1.245 glasova, odnosno 11,55 posto poverenja glasača izašlih na izbore, uz 4 osvojena odbornička mandata.

Na trećem mestu, sa 8,56 posto, odnosno sa 923 osvojena glasa i 2 odbornička mandata našla se Grupa građana „Lista za lokal“.

Sledi lista Savez vojvođanskih Mađara - Ištvan Pastor sa 7,37 posto od ukupnog broja birača koji su glasali, uz 794 glasa i 2 odbornička mandata, dok se na poslednjem mestu našla lista Ivica Dačić - „Socijalistička partija Srbije (SPS)“ koja je na održanim lokalnim izborima u opštini Novi Bečej osvojila 762 glasa, odnosno poverenje 7,07 posto od broja birača izašlih na izbore, uz, takođe, osvojena 2 odbornička mandata.

 

Read 731 times
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…