Print this page
OBEZBEĐENA DEZINFEKCIONA SREDSTVA I MASKE PRED POČETAK NOVE ŠKOLSKE/OBRAZOVNE GODINE

Na današnjoj, 36. sednici Štaba za vanredne situacije opštine Novi Bečej potvrđena je odluka Vlade Republike Srbije od 24. avgusta na osnovu koje je dozvoljeno održavanje svih kulturnih dešavanja uz prisustvo publike, u šta spadaju bioskopi, pozorišta i koncerti u institucijama kulture, uz ograničenje do 500 ljudi i poštovanje svih dosadašnjih preventivnih i zaštitnih mera u borbi protiv korona virusa.

Takođe, konstatovano je trenutno zdravstveno i bezbednosno stanje u opštini kada su broj obolelih i pridržavanje predviđenih mera u pitanju. Prema rečima predsednika opštine, Saše Maksimovića, od početka takozvanog drugog pika prvog talasa, u opštini za sada ima 19 potvrđenih slučajeva oboljevanja od zarazne bolesti COVID-19.

Štab za vanredne situacije danas je razmatrao i dva zahteva, najpre od strane Crkvene opštine za davanje uputstava za održavanje Velikogospojinske litije u četvrtak, 27. avgusta, od 18 časova, a potom i od strane Konjičkog kluba „Vranjevo“, za davanje uputstva za održavanje defilea konjiskih zaprega u subotu, 29. avgusta, od 14 časova, oba povodom obeležavanja praznika Velike Gospojine.

Maksimović je ovom prilikom istakao i da će do 28. avgusta u organizaciji opštine biti dezinfikovani svi školski i predškolski objekti, kao i da su obezbeđene dovoljne količine dezinfekcionih sredstava i zaštitnih maski za sve zaposlene u ovim ustanovama pred početak nove školske, odnosno obrazovne godine. Prva količina ovih sredstava biće podeljena u toku dana, a zatim će se podela periodično ponavljati u skladu sa potrebama, potvrdio nam je pomoćnik predsednika opštine zadužen za bezbednost i vanredne situacije, Milan Stojšin.

 

Read 720 times
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…