Print this page
OSVANULA JELKA U CENTRU NOVOG BEČEJA

Na platou ispred Srednje škole u Novom Bečeju juče je postavljena gradska jelka, dok će tradicionalno okupljanje mališana, poseta Deda Mraza, kao i organizacija Novogodišnjeg bazara, zbog nepovoljne epidemiološke situacije, ove godine izostati.

Uz podršku lokalne samouprave i Javnog preduzeća „Komunalac“, pristigla jelka predstavlja trajno rešenje osmišljeno sa ciljem očuvanja životne sredine i buđenja ekološke svesti, objasnio je direktor Turističke organizacije opštine Novi Bečej, Saša Dujin: Došli smo do jednog idejnog rešenja da se to napravi tako da se u budućnosti to koristi najmanje 10, 15 možda i više godina, a onaj deo koji se odnosio na njeno kićenje, a koji su radila deca, nažalost je ove godine zbog korone izostao. Mi smo imali ideju da kupimo desetak manjih jelki sa busenom, da ih stavimo u saksije, pa da tu napravimo nešto poput Dečijeg sela, uz kućicu za Deda Mraza i da te jelke, kada prođu praznici, zasadimo. Vremenom bi na taj način napravili možda i čitav jedan park ili šumicu na nekom mestu koje bi bilo određeno za sadnju.

Manje, prirodne jelke sa busenom bile bi primerenije dečijem uzrastu, pa samim tim i praktičnije za kićenje, a uz to bi, zaključio je Dujin, predstavljale i doprinos ozelenjavanju i ulepšavanju grada.

 

Read 637 times
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…