Print this page
RASPISANO 7 KONKURSA ZA DODELU BESPOVRATNIH SREDSTAVA POLjOPRIVREDNICIMA

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo raspisao je sedam konkursa za dodelu bespovratnih sredstava i sufinansiranje investicija u poljoprivredi za 2021. godinu među kojima je i konkurs namenjen podršci mladima u ruralnim područjima na teritoriji Vojvodine, a koji za cilj ima njihovu demografsku obnovu i podsticanje ostanka mladih u tim područjima, odnosno njihovog povratka iz gradova.

Za realizaciju ovog konkursa predviđeno je ukupno 200.000.000 dinara, a konkurs je otvoren do 5. marta tekuće godine, potvrdio je pomoćnik predsednika opštine zadužen za poljoprivredu, Milan Stojšin.

Raspisan je i konkurs za dodelu sredstava za sufinansiranje investicija za preradu voća i povrća, uključujući i pečurke, sa ciljem ulaganja u novu opremu, radi povećanja prihoda na poljoprivrednim gazdinstvima i zapošljavanja ruralnog stanovništva, a za čiju je realizaciju ukupno izdvojeno 25.000.000 dinara.

Moguće je konkurisati i za dodelu bespovratnih sredstava za opremanje stočarskih farmi, za šta je u ovoj godini izdvojeno ukupno 90.000.000 dinara, kao i za dodelu sredstava za sufinansiranje investicija za nabavku opreme za zaštitu od vremenskih nepogoda i elemenata potrebnih za podizanje proizvodnih zasada voćaka, vinove loze i hmelja. Stojšin se ovom prilikom osvrnuo i na visini podsticaja kada su u pitanju kvalitetna priplodna grla.

Više informacija i dokumentaciju vezanu za aktuelne konkurse možete pronaći na sajtu Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, kao i na sajtu subvencije.rs.

 

Read 641 times
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…