Print this page
POSAĐENO 500 SADNICA TOPOLE U NOVOM MILOŠEVU

U Novom Miloševu organizovana je društveno-odgovorna akcija sadnje oko 500 sadnica muškog klona topole na parceli od oko 2 hektara površine koja se nalazi u blizini beodranskog groblja. Na ovom poljoprivrednom zemljištu nekada se nalazila šuma, a novim sadnicima ona će biti obnovljena, istakao je tokom akcije Matija Kovač, poslanik u Skupštini AP Vojvodine, koji je i inicirao akciju.

Ovo je samo jedan u nizu napora lokalne samoprave u pošumljavanju opštinske teritorije, rekao je Kovač i dodao da je akciju omogućila saradnja sa Institutom za nizijsko šumarstvo i životnu sredinu iz Novog Sada gde su pribavljene sadnice zahvaljujući donacijama nekoliko poljoprivrednih gazdinstava iz Novog Miloševa.

Pored meštana, u ovoj ekološkoj akciji učestvovali su i učenici OŠ „Dr Đorđe Joanović“ predvođeni nastavnicom biologije, Vidicom Štetin. Prema njenim rečima, ovakve i slične akcije nisu strane đacima novomiloševačke škole.

Stručnu podršku sadnji topola u Novom Miloševu pružio je stručni saradnik u Institutu za nizijsko šumarstvo i životnu sredinu, Zoran Novčić, koji je istakao izuzetnu važnost pošumljavanja i ovakvih akcija.

U akciji pošumljavanja učestvovali su i lovci Lovačkog društva „Laza Pajić“, ali i vatrogasci DVD Novo Miloševo koji su osim u sadnji pomogli i u zalivanju sadnica.

 

Read 581 times
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…