Print this page
IZGRADNjA FEKALNE KANALIZACIJE U NjEGOŠEVOJ I ČIKA LjUBINOJ TEMA 23. SEDNICE VEĆA

U svečanoj Sali u zgradi Opštinske uprave Novi Bečej održana je 23. po redu sednica Opštinskog veća, na kojoj je, u kviru 16 tačaka dnevnog reda, donet Zaključak o poveravanju posla izgradnje fekalne kanalizacije u Njegoševoj i Čika Ljubinoj ulici Javnom preduzeću „Komunalac“.

Kako objašnjava predsednik opštine, Saša Maksimović, sredstva potrebna za realizaciju ovog zaključka biće isplaćena iz sredstava Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo i sredstava budžeta Opštine Novi Bečej.

Opština Novi Bečej jedna je od 65 opština koja je ušla u ekološki program “Čista Srbija” što će u budućnosti otvoriti mogućnost smanjenja troškova za priključak, dodao je Maksimović.

Ovom prilikom utvrđen je i predlog Odluke o usvajanju završnog računa budžeta Opštine za 2020. godinu, prema kom suficit iznosi nešto više od milijardu i sto miliona dinara, potvrdio je Maksimović.

Na održanoj sednici data je i saglasnost na Izveštaj o radu predsednika opštine i opštinskog veća za tokom prošle godine, a utvrđen je i predlog Odluke o ustupanju obavljanja poslova zoohigijene Javnom preduzeću za komunalnu infrastrukturu i usluge „Kikinda“ u cilju usaglašavanja sa pozitivnim propisima i njihovog što efikasnijeg sprovođenja.

 

Read 545 times
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…