Print this page
SVEČANO OBELEŽEN DAN OSLOBOĐENJA NOVOG BEČEJA 4. OКTOBAR

Obeležavanje 4. oktobra, dana oslobođenja Novog Bečeja od nacističkih snaga u Drugom svetskom ratu, ove godine imalo je poseban značaj, jer je postavljanjem ploča sa natpisima i imenima 26 ruskih vojnika koji su poginuli braneći slobodu, spomenik Crvenoarmejcima na Tiskom keju koji je podignut 1946. godine vraćen u prvobitno stanje od pre sedam decenija.

Pored otkrivanja natpisa sa imenima stradalih vojnika, na spomenik koji je istovremeno i njihova grobnica, tradicionalno su položeni venci, a posebna počast odata je i puštanjem ruske i srpske himne.

Prisutnima se, pored predsednika opštine Novi Bečej, Saše Maksimovića, danas kod spomenika na Tiskom keju obratio i pukovnik Vladimir Bikov, pomoćnik vojnog atašea Ruske ambasade u Srbiji, jedan od zaslužnih za obnavljanje spomenika Crvenoarmejcima u Novom Bečeju i to na inicijativu novobečejskog Društva srpsko-ruskog prijateljstva „Vološinov“.

Program obeležavanja 4. oktobra nastavljen je u holu Doma kulture opštine Novi Bečej gde je postavljena izložba ratnih fotografija koje je brižljivo prikupilo Društvo „Vološinov“, koja će narednih dana biti dostupna za sve zainteresovane u toku radnog vremena Doma kulture u Novom Bečeju.







Read 555 times
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…