Print this page
ĐACIMA PRVACIMA POKLONI ZA POČETAK ŠKOLSKE GODINE

U školama širom Srbije danas je počela još jedna obrazovna godina, a u školskim klupama po prvi put našli su se i đaci prvaci.

Da početak njihovog obrazovanja protekne u radosnoj i lepoj atmosferi, lokalna samouprava u Novom Bečeju sada već godinama obezbeđuje paketiće sa školskim priborom za svakog đaka prvaka u opštini Novi Bečej. Tim povodom, predsednik opštine Saša Maksimović i njegovi saradnici danas su posetili svih pet osnovnih škola u opštini i pomenutim paketićima obradovali mališane, ali i njihove roditelje.

Prema rečima Biljane Banjac, direktorke OŠ „Miloje Čiplić“ u Novom Bečeju, nova školska godina, pored nove generacije đaka donosi i novine kada je termin nastave u pitanju.

U opštini Novi Bečej nastavu je u novoj školskoj godini počelo da pohađa ukupno 207 đaka prvaka, od čega 188 na srpskom, a 19 na mađarskom jeziku. U školi „Miloje Čiplić“ u klupama se ove godine našao 61 prvak, u školi „Josif Marinković“, takođe, u Novom Bečeju 41 prvak, u školi „Dr Đorđe Joanović“ u Novom Miloševu 59 prvaka, u školi „Stančić Milan - Uča“ u Kumanu 32 prvaka, a u školi „Dositej Obradović“ u Bočaru 14 đaka prvaka.

 

Read 400 times
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…