Print this page
OPŠTINSKA ORGANIZACIJA INVALIDA RADA USPEŠNO ZAOKRUŽILA GODINU

Predstavnici i članovi Opštinske organizacija invalida rada Novi Bečej prigodnim programom u multifunkcionalnoj sali Doma kulture obeležili su Međunarodni dan osoba sa invaliditetom, a ujedno proslavili i 58. rođendan od osnivanja Saveza invalida rada Vojvodine.

Skup su uveličali polaznici Predškolske ustanove „Pava Sudarski“, ali i predstavnici lokalne samouprave i drugih institucija i udruženja sa kojima ova organizacija neguje dobru saradnju, a to su, pored Doma kulture, još i Crveni krst Novi Bečej, Dom za odrasle „Sveti Vasilije Ostroški Čudotvorac“, kao i Udruženje osoba sa invaliditetom opštine Novi Bečej, cerebralne i dečije paralize.

Opštinska organizacija invalida rada jeste posebna grupacija ljudi koji su, kroz požrtvovani rad, tokom godina izgubili zdravlje i zaslužuju jednaka prava i uslove kao i druge kategorije penzionera, istakla je predsednica organizacije, Sofija Slovković. Ona je iskoristila ovu priliku i da napravi kratku retrospektivu aktivnosti u protekloj godini.

Takođe, sprovedena je radionica na kojoj su učili nešto više o radu sa pametnim telefonima, obuke o pružanju prve pomoći, kao i niz predavanja među kojima je poslednje bilo na temu prevencije dijabetesa, uz nekoliko zdravstvenih pregleda tokom godine.

Međunarodni dan osoba sa invaliditetom obeležava se od 1992. godine sa ciljem razumevanja i podrške dostojanstvu i pravima osoba sa invaliditetom, kao i njihove integracije u svim aspektima političkog, socijalnog, ekonomskog i kulturnog života.

 

Read 291 times
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…