Print this page
NA SEDNICI OPŠTINSKOG VEĆA DONETO REŠENjE O POVEĆANjU STIPENDIJA ZA STUDENTE

Na današnjoj sednici Opštinskog veća, održanoj u Svečanoj sali u zgradi Opštine, većnici su doneli Rešenje o utvrđivanju obima i mera dodatne podrške učenicima i studentima sa teritorije opštine, a potom i Rešenje o iznosu i broju opštinskih stipendija za školsku 2022/2023 godinu, kojim je predviđena dodela ukupno 55 stipendija čiji će iznos biti povećan sa 8.000 na 10.000 dinara mesečno.

Ovom prilikom doneto je i Rešenje o uplati doprinosa za penzijsko, invalidsko i zdravstveno osiguranje licima koja su stekla status lica koja samostalno obavljaju umetničku ili drugu delatnost u oblasti kulture, kao i Rešenje o davanju saglasnosti na Pravila XVIII susreta narodnog stvaralaštva „Ricsaj“, a uz to i Rešenja o imenovanju članova Organizacionog odbora pomenute manifestacije.

Takođe, doneto je Rešenje o davanju saglasnosti na Izveštaj Javnog preduzeća za komunalnu infrastrukturu i usluge „Kikinda“ o obavljanju ustupljenih poslova zoohigijene za prvu polovinu tekuće godine, kao i Zaključak o odobravanju sredstava za sufinansiranje realizacije programa Unapređenje infrastrukturnih uslova za realizaciju aktivnosti u SRC „Jedinstvo“ Novi Bečej.

 

Read 318 times
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…