Print this page
U SREDNJOJ ŠКOLI PREDSTAVLJENA BOGATSTVA ISTOČNE SRBIJE

U Srednjoj školi Novi Bečej, u okviru oglednog časa korelacije nastavnih predmeta muzička kultura, umetnost i dizajn, geografija, srpski jezik i književnost, kao i tekstilna grupa predmeta predstavljena su prirodna bogatstva i kulturno nasleđe Istočne Srbije.

Čas je izveden u saradnji sa horom i kamernim orkestrom učenika Osnovne škole ,,Miloje Čiplić" koji su izvedbom vlaške narodne pesme dočarali mentalitet ovog podnevlja.

Uz narodne duvačke instrumente među kojima su i gajde koje se nalaze na listi Nematerijalnog kulturnog nasleđa Srbije, predstavljena je narodna nošnja iz ovih predela, ali i prirodne i kulturno-istorijske znamenitosti koje danas važe i za atraktivne turističke destinacije.

Ovom prilikom na originalan način predstavljen je i dramski prikaz 4. čina „Кoštane“, drame srpskog književika Borisava Stankovića.

Ovaj tip korelacije nudi mogućnost funkcionalnog povezivanja nastavnih sadržaja različitih predmeta kao i uvođenje inovativnih metoda rada u školama.






Read 243 times
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…