Print this page
DEFILE OLDTAJMERA PROBUDIO NOSTALGIJU

U organizaciji Udruženja ljubitelja starovremenskih vozila „Oldtajmer klub Bečej-Novi Bečej“ proteklog vikenda, u okviru Godišnje skupštine, održana je i 13. smotra vozila na kojoj je ove godine prodefilovalo blizu 200 starih automobila i motocikala.

Program je otpočeo u Muzeju “Žeravica” u Novom Miloševu, nakon čega su se učesnici uputili ka centru Novog Bečeja.

Članovi „Oldtajmer kluba Bečej-Novi Bečej“ i sami se rado odazivaju ovakvim skupovima koji se tokom godine organizuju u Somboru, Subotici, Кikindi, Novom Sadu i Beogradu.

Susretu u Novom Bečeju i Bečeju priključili su se svi klubovi sa teritorije Vojvodine, ali i iz Šapca, Valjeva i Beograda, uz goste iz Mađarske, Engleske i Slovenije, čime je ovaj skup održao međunarodni karakter.

Najstariji automobil na ovogodišnjem skupu bio je marke Opel record iz 1963. godine koji je u vlasništvu predsednika udruženja, Atile Silađija, a nasla se tu i nešto mlađa Volkswagen Buba iz 1966. godine koju sa mnogo pažnje i ljubavi održava njegov sugrađanin, Oto Boršoš.

Manifestaciju su podržale lokalne samouprave i Turističke organizacije dveju opština, Muzej “Žeravica”, kao i brojni sponzori.






Read 217 times
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…