Print this page
PRIRODA I RAZNOVRSNE AКTIVNOSTI ODUŠEVILI OMLADINCE

U okviru projekta „Otkrij obilje ruralnog“ (Discover the Abundance of Rural - DAR YE camp), koji je kofinansiran od strane Evropske unije, Centar za celoživotno obrazovanje „Edufons“ iz Novog Bečeja od 16. do 25. avgusta pokraj Tise u sklopu marine „Gradište“ sprovodi razmenu mladih iz pet zemalja, a pored Srbije, učesnici su iz Italije, Grčke, Mađarske i Rumunije.

Omladinska razmena je organizovana u formi kampa za 37 učesnika sa fokusom na podizanje svesti o zdravim stilovima života, ali i o značaju i prednostima prirode koja nas okružuje.

Prema rečima Ivane Ćuk iz Udruženja „Edufons“, u okviru omladinske razmene do sada je spovedeno obilje aktivnosti, a opšti utisak je da su mladi zadovoljni. Ona smatra da ovakav kamp većeg obima predstavlja vredno iskustvo za naredne slične aktivnosti, kako za samo Udruženje „Edufons“, ali i za TO opštine Novi Bečej, jer je jasno pokazao koje su vrline ovog ambijenta, ali i gde ima prostora za napredak i usavršavanje. Ivana se kratko osvrnula i na održane aktivnosti u kojima su svoju podršku pružili i meštani Novog Bečeja.

Zadovoljstvo nisu krili ni mladi, kako zbog mesta na kom su kampovali u prirodi nadomak centra Novog Bečeja, ali i zbog aktivnosti koje su imali u okviru omladinske razmene.






Read 199 times
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…