Print this page
„КVALITET ISPRED КVANTITETA”, PORUČUJU VOJVOĐANSКI VINARI

U organizaciji Udruženja voćara i vinogradara „Boemi“, a uz podršku Turističke organizacije opštine Novi Bečej, u Zavičajnom muzeju „Glavaševa kuća“ održan je 11. „Susret vinogradara Vojvodine“.

Nakon dočeka gostiju u suvenirnici na Tiskom keju, druženje u muzeju zdravicom je otpočeo glumac Jovica Jašin, a usledila je promocija vina sa Bisernog ostrva, uz diskusiju o aktuelnim problemima proizvođača i degustaciju.

Prisutni su imali priliku i da uživaju u aromama vina vinarije „Fleur D’Oranger“, u čijim je vinogradima najviše zastupljena čuvena sorta muskat krokan, a koja ujedno predstavlja i svojevrsni brend Novog Bečeja. Direktor Turističke organizacije, Saša Dujin, istakao je značaj ovakvih susreta i kada je u pitanju bolja vidljivost opštine Novi Bečej na vinskoj mapi Srbije.

Uz legendu o Grofu Rohonciju koji je u 19. veku u ove predele doneo sortu muskat krokan, sa Bisernog ostrva prepričavaju se i brojne anegdote i doživljaji onih koji su svojevremeno posetili vinograde u starom koritu reke Tise.

Na skupu vojvođanskih vinogradara našao se još jedan od članova vinskog viteškog reda, Svetozar Bajšanski iz Sremskih Кarlovaca.

Iako je čuvena izreka da vinograd traži slugu, a ne gospodara, iskusni vinari poručuju da je uz savremenu tehnologiju danas moguće olakšati proizvodnju i ujedno dostići dobar kvalitet i unikatni ukus vina.






Read 221 times
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…