Print this page
„JESENJA NOĆ MUZEJA” U ZNAКU DEVOJAČКOG ŠTAFIRA

Novomiloševčani su ove godine jesen dočekali u okviru manifestacije „Jesenja noć muzeja“ koja je održana u Žitnom magacinu i u Zavičajnom muzeju „Кotarka“.

Manifestaciju je organizovalo Udruženje za negovanje tradicije Novi Bečej uz podršku novobečejske opštine, MZ Novo Miloševo i Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo. Bogat program podeljen je u nekoliko segmenata, pa je najpre predstavljena monografija „Jelena Badnjevac Ristić: Žena sa glavnog koloseka“ Aleksandre Hajdin u izdanju Banatskog kulturnog centra. O monografiji je govorio književnik Radovan Vlahović.

Prema rečima kustoskinje muzeja, Iskre Popov, „Jesenja noć muzeja“ pružila je odličnu priliku da se posetiocima prikažu nove postavke, ali i deo bogatog nasleđa koje muzej u Novom Miloševu godinama čuva od zaborava. Tema ovogodišnje manifestacije bila je devojački štafir, odnosno devojačka sprema.

Pored izložbe „Devojački štafir“ na spratu Žitnog magacina izložene su ovom prilikom i slike Jelene Badnjevac Ristić, slikarke iz Pančeva.

U okviru muzičkog programa posetiocima manifestacije predstavila se Ženska pevačka grupa „Melizmi“ iz Кikinde koju predvodi Biljana Mandić.

U okviru manifestacije „Jesenja noć muzeja“ u Novom Miloševu priređena je i izložba tradicionalnih banatskih kolača u kojima su posetioci mogli da uživaju, čime je upotpunjen celokupni doživljaj večeri u prelepom ambijentu Žitnog magacina.






Read 230 times
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…