Print this page
ZAVRŠEN JOŠ JEDAN CIКLUS MERA ENERGETSКE SANACIJE

Nakon raspisivanja javnog poziva za sufinansiranje mera energetske sanacije porodičnih kuća i stanova i njegovog zaključenja, juče su u svečanoj sali zgrade Opštinske uprave u Novom Bečeju potpisani i trojni ugovori između građana, privrednih subjekata i lokalne samouprave.

U okviru novog ciklusa programa „Čista energija i energetska efikasnost za građane u Srbiji“ koji Ministarstvo rudarstva energetike Republike Srbije uz pomoć lokalnih samouprava uspešno sprovodi već tri godine, zainteresovanim građanima pruža se finansijska pomoć u vidu subvencija pri zameni vrata, prozora, postavljanja izolacije, ugradnji efikasnih kotlova i nabavke solarnih panela.

Za ove svrhe u novobečejskoj opštini izdvojeno je 8 miliona dinara od čega je polovinu obezbedilo resorno ministarstvo, dok drugu polovinu obezbeđuje opština Novi Bečej, istakao je predsednik opštine Novi Bečej, Saša Maksimović.

Prema postojećim procenama u narednih pet godina zahvaljujući programu „Čista energija i energetska efikasnost za građane u Srbiji“ oko 50 hiljada domaćinstava će uz subvencije primeniti neku od mera energetske efikasnosti, a za to će biti izdvojeno ukupno 50 miliona dolara i to uz pomoć Svetske banke i drugih finansijskih institucija.






Read 174 times
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…