Print this page
OPŠTINI NOVI BEČEJ 140 MILIONA ZA OPREMANJE INDUSTRIJSКE ZONE

Pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Aleksandar Sofić uručio je danas u Pokrajinskoj vladi predsedniku opštine Novi Bečej Saši Maksimoviću ugovor o sufinansiranju investicionih projekata u industrijsko-poslovnoj zoni, u vrednosti od 140 miliona dinara.

Za istu namenu iz budžeta opštine biće izdvojeno 40 miliona dinara, potvrdio je Maksimović.

„Mera podrške za investicione projekte u industrijsko-poslovnim zonama donela je znatne rezultate kada govorimo o stvaranju zdravog poslovnog ambijenta za privlačenje domaćih i stranih investicija, a najvažnije je otvaranje novih radnih mesta“, poručio je Sofić i najavio da se u Novom Bečeju već očekuje otvaranje pogona dve kompanije – američke i belgijske.

Reč je o američkoj kompaniji „Ecor Global“, koja se bavi proizvodnjom ekoloških ploča od poljoprivrednih ostataka, a izgradnja pogona podrazumeva ulaganje vredno više od 70 miliona evra i najmanje 100 novih radnih mesta. Belgijska komapnija „Somnis Bedding“, koja se bavi proizvodnjom dušeka, investiraće preko 10 miliona evra, a samo u prvoj fazi očekuje se zapošljavanje 120 radnika.

Prema rečima sekretara Sofića, komisija za vrednovanje projekata izabrala je šest projekata i preuzela realizaciju javne nabavke za izvođače radova.

„Zbog rokova u postupku javne nabavke završen je deo nabavki i danas potpisujemo trojne ugovore sa izvođačima i predstavnicima opština Novi Bečej i Mali Iđoš, a u narednom periodu očekuje nas potpisivanje ugovora za dva projekta u Temerinu i po jedan u Rumi i Zrenjaninu“, kazao je Sofić.

Opredeljena sredstva usmerena su za izgradnju dela saobraćajnice u industrijskoj zoni „Izlaz“ u Novom Bečeju.






Read 153 times
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…