Aktuelne vesti

Ministarstvo za brigu o selu je Opštini Novi Bečej u 2024. godini odobrilo sredstva za kupovinu još jedne kuće sa okućnicom na selu.

Polaganjem venaca na bistu Aleksandra Berića na Tiskom keju u Novom Bečeju, predstavnici lokalne samouprave, Rečne flotile Vojske Srbije i Društva srpsko-ruskog prijateljstva „Vološinov“ i ove godine obeležili su dan rođenja ovog heroja Aprilskog rata.

Žetva pšenice će ove godine zbog vremenskih uslova poraniti i njen početak se očekuje ovih dana, naravno, ukoliko to dozvole vremenske prilike.

Belgijska kompanija „Somnis Bedding“ koja je u januaru ove godine postala vlasnik objekata nekadašnje fabrike „Pobeda“ u industrijskoj zoni u Novom Bečeju, u završnoj je fazi renoviranja i izgradnje novog pogona gde je već započela sa radom.

Svi birači koji nisu u mogućnosti da glasaju na biračkom mestu o tome da žele da glasaju mogu obavestiti Lokalnu izbornu komisiju najkasnije do nedelje 02.06. do 11 časova.

Prijave se mogu podneti lično u Opštini Novi Bečej kancelarija broj 11, radnim danima od 07-15 časova ili putem telefona 062/461-216. Prijava mora da sadrži ime, prezime birača, adresu, jmbg, broj telefona i broj biračkog mesta

Kontakt osoba Nataša Miladinović.

 

Sportsko-rekreativni centar „Jedinstvo“ u Novom Bečeju javna je ustanova u službi sporta i sportista, sa infrastrukturom koja se brižljivo održava i salom koja je po stepenu kvaliteta nadaleko poznata. Od nedavno, tome je pridodata i renovirana teratana sa novom opremom koja je čini jednom od najboljih u okruženju.

U organizaciji ispostave Filijale za zapošljavanje Zrenjanin, u sredu, 29. maja, u Domu kulture u Novom Bečeju, na adresi Trg oslobođenja bb, u terminu od 10 do 12 časova, biće organizovan sajam zapošljavanja.

Opština Novi Bečej potpisala je ugovor sa Ministarstvom rudarstva i energetike u okviru ovogodišnjeg Programa za energetsku efikasnost porodičnih i stambenih objekata.

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo raspisao je konkurs za dodelu sredstava za sufinansiranje nabavke opreme i sistema za navodnjavanje i opreme za poboljšanje vodnog, vazdušnog i toplotnog režima biljaka u AP Vojvodini u 2024. godini.

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo raspisao je konkurs za dodelu sredstava za sufinansiranje troškova nabavke priključne mehanizacije, mašina i opreme za organsku proizvodnju u AP Vojvodini u 2024. godini.

Tradicionalnim polaganjem venaca na spomenik Crvenoarmejcima na Tiskom keju u Novom Bečeju obležen je 9. maj - Dan pobede nad fašizmom u Drugom svetskom ratu.

Pod sloganom „Sačuvajmo humanost“ i ove godine obeležen je Svetski dan Crvenog krsta i Crvenog polumeseca, humanitarne organizacije sa sedištem u Ženevi, koju je 1863. godine osnovao švajcarski filantrop Anri Dinan.

Od petka, 24. do nedelje 26. maja, meštani i posetioci moći će da uživaju u raznovrsnom programu manifestacije „Dani sela Bočar 2024“ u pomenutom naseljenom mestu.

                                            

                Republika Srbije,
Autonomna Pokrajina Vojvodina
Tradicionalni grb APV

FOTOGRAFIJE

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…