Velikogospojinski dani - GOSPOJINA 2023 24.-27.avgust 2023.

 
Velikogospojinski dani – Gospojina 2023“ održaće se od 24. do 27. avgusta u Novom Bečeju, a domaćini kao i svih prethodnih godina spremaju bogat sadržaj koji će tokom  manifestacije upotpuniti zagarantovano dobar provod na najlepšem keju na Tisi, u varoši koja zna da dočeka i dobro ugosti.

Gospojina poslednjih godina nosi epitet porodične manifestacije, svakako ne bez razloga. Кao jedna od najvećih manifestacija u regionu, koja u Novi Bečej privuče više od 150.000 posetilaca svake godine, tradicionalno pruža bogat program za sve generacije: od pripreme kulinarskih specijaliteta i čuvenog takmičenja u spremanju najbolje riblje čorbe, začinjenog prepoznatljivim zvukom vojvođanske tambure i izbora za najbolju tamburašku bandu, daleko poznate Revije paradnih zaprega, od koje su Velikogospojinski dani i počeli i izrasli u manifestaciju kakva je danas Gospojina, prelepo ukrašenih tezgi prepunih najrazličitijih rukotvorina i štrudli u okviru uvek posećenog Etnobazara, popularne Avlije zabavlije koja svake godine ugosti i usreći mnogobrojne mališane svojim raznovrsnim i originalnim programom, do svakako najatraktivnije podmanifestacije Gospojine – Poljofesta, koji će i ove godine okupiti poljoprivrednike iz regiona, uz naravno uvek atraktivan muzički program i koncerte u večernjim časovima na kojima godinama u nazad nastupaju najveće zvezde našeg regiona.

Pored šetnje prepoznatljivim i uvek cvetnim Tiskim kejom, blizina reke Tise koja protiče kroz sam centar Novog Bečeja pruža pravo osveženje u letnjim danima, bilo da se posetioci odluče za kupanje, vožnju čamcima i brodićima ili se prepuste gastronomskim užicima na nekoj od čardi uz ovu pitomu vojvođansku reku.

Zavičajni muzej „Glavaševa kuća“, Muzej traktora „Žeravica“ i „Кotarka“ u Novom Miloševu, blizina benediktanskog manastira Arača iz 13. veka, „Sokolca“ nekadašnjeg dvorca porodice Dunđerski, Specijalnog rezervata prirode „Slano Кopovo“, tu su da upotpune sliku o načinu života, običajima i prirodnim bogatstvima Novog Bečeja i ostalih naseljenih mesta opštine.

Geografski položaj Novog Bečeja koji ga smešta u samo srce Vojvodine, čini vrlo pristupačnim ovaj gradić na Tisi posetiocima iz Novog Sada, Кikinde, Beograda, Subotice, ali i šireg regiona, iz Mađarske, Hrvatske, Slovenije i Rumunije. Udaljenost Novog Bečeja je samo malo više od 100 km, odnosno manje od 2 sata vožnje od Temišvara.


Program Gospojine 2023 možete videti OVDE.

                                            

                Republika Srbije,
Autonomna Pokrajina Vojvodina
Tradicionalni grb APV

FOTOGRAFIJE

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…