ROTARI KLUBOVI UDRUŽILI SNAGE ZA KVALITETNIJE OBRAZOVANJE DECE

Vođena krilaticom “Nesebično služiti”, misija međunarodne Rotari organizacije jeste da, kroz pružanje potrebnih usluga, promoviše visoke etičke standarde i razumevanje, dobru volju i mir, kroz prijateljstvo vodećih ljudi u poslu, profesiji i zajednici.

Proteklog vikenda, povodom zajedničkog projekta u kom je učešće uzelo 5 Rotary klubova iz Kikinde, Sente,  Zrenjanina, Kule i Bečeja, održan je drugi po redu radni sastanak u prizemlju Doma kulture  opštine Novi Bečej: “Već smo se u načelu dogovorili o jednom divnom projektu, a to je da rotarijanci finansiraju edukaciju nastavnika i to ne bilo kakvu. Naime, izabran je jedan od najeminentnijih projekata na našim prostorima koji se nalaz u katalogu Ministarstva prosvete, u pitanju je “Aktivno učešće i nastava” koji je započet 1995. Godine na prostoru bivše Jugoslavije, a odvija se i  dan danas, s tim što je poprilično skup, a znamo koliko se izdvaja sredstava za te svrhe, pa je ideja bila, pošto se Rotary klub između ostalog bavi i obrazovanjem, da ih na taj način podržimo, jer imamo multipliciran efekat. Ako nastavnik ovlada određenim metodama rada i ne samo određenim, jer se tu pružaju velike mogućnosti, dobitnici, odnosno sami krajnji korisnici su, naravno, deca. Dakle, ako nastavnik to prenese na decu, onda zaista imamo multipliciran efekat. “, objasnila je Sanja Bašić, asistent guvernera za 2019/2020 godinu u Distriktu 2483.

Osnovni cilj obuke jeste da se kroz usavršavanje nastavnika za primenu  metoda nastave i učenja obezbedi podrška za profesionalnu praksu, a time utiče i na podizanje kvaliteta znanja učenika i uspešnost nastavnog procesa. Obuka, između ostalog, obuhvata I međusobne odnose, prirodu školskih predmeta naspram oblika nastave, kao i različite edukativne radionice.

Sastanku su prisustvovali i gosti iz Rotary kluba iz Pljevalja, čiji član, akordeonista Nemanja Potparić, sa pijanistom Stevanom Savićem, čini muzički sastav “Duo NeSte”. Nakon nastupa u Rusiji, Austriji, Fransuskoj, pa čak i Buenos Ajresu, gde su, kao jedini umetnici iz Evrope svirali na Pjacolinom festivalu, sastav “Duo NeSte” izdvojio je vreme i da održi humanitarni koncert klasične i tango muzike u Novom Bečeju, za koji je ulaznica bila knjiga za osnovce po ličnom izboru.

Sa kolegom Stevanom Savićem, pored koncertne delatnosti, bavi se i pedagoškim radom, što ih, kako kaže, čini dodatno motivisanim za učešće na ovakvim projektima.







Read 918 times

                                            

                



Republika Srbije,
Autonomna Pokrajina Vojvodina
Tradicionalni grb APV

FOTOGRAFIJE

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…