PRAZNIČNA GROZNICA OKUPILA MEŠTANE U CENTRU NOVOG BEČEJA

I ove godine, dečiji osmesi i graja ispunili su centar Novog Bečeja gde su mališani iz predškolske ustanove „Pava Sudarski“, kao i učenici Osnovnih škola „Miloje Čiplić“ i „Josif Marinković“, nakon interesantne predstave, okitili gradsku jelku, a zatim dočekali i omiljenog dedu na svetu, potvrdila je Melita Bito iz Turističke organizacije opštine Novi Bečej, organizatora ove manifestacije:

„Turistička organizacija se i ove godine potrudila da čarolija praznika stigne i u Novi Bečej. Za najmlađe sugrađane organizovali smo predstavu koju je izvelo pozorište iz Novog Sada „Kreativni pogon“, uz kićenje jelke, a nešto kasnije iznenadio nas je i Deda Mraz. Paralelno sa tim organizovali smo „Novogodišnji bazar“ na kom je ove godine učešće uzelo oko 20 izlagača koji su ove godine izložili ukrasne predmete, slatkiše i slične predmete u duhu praznika.“

Dok su se najmlađi častili slatkišima koje je za ovu priliku pripremila Turistička organizacija opštine Novi Bečej, na „Novogodišnjem bazaru“ uživali su i oni nešto stariji koji su, pored dekorativnih predmeta, na tezgama mogli da pronađu i proizvode od meda, korpe od pruća, ali i sveće kao nezaobilazan dodatak novogodišnjih i božićnih dekoracija.

Praznici su idealno doba godine da se okrenemo humanosti i zajedništvu, pa su vršnjaci Pavla Vlaškalina, učenika Osnovne škole „Miloje Čiplić“, iskoristili priliku da postave svoju tezgu i na njoj prodaju unikatne ukrase od čije će prodaje sakupljen novac, u saradnji sa Crvenim Krstom, biti prosleđen za njegovo lečenje.

Tradicionalnim kićenjem jelke i „Novogodišnjim bazarom“, a uz nezaobilaznu posetu čuvenog Deda Mraza, zvanično je otvorena sezona praznika i za meštane Novog Bečeja.






Read 874 times

                                            

                



Republika Srbije,
Autonomna Pokrajina Vojvodina
Tradicionalni grb APV

FOTOGRAFIJE

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…