OPŠTINSKO VEĆE: REBALANS BUDŽETA OPŠTINE; VIŠE STIPENDIJA ZA STUDENTE

U zgradi opštine Novi Bečej danas je održana 118. sednica Opštinskog veća na čijem dnevnom redu se našlo ukupno osamnaest tačaka.

Jedna od najznačajnijih za građane opštine Novi Bečej bila je tačka koja se odnosila na utvrđivanje predloga Odluke o rebalansu budžeta opštine za 2020. godinu. Do kakvih izmena je došlo i kojih stavki budžeta se tiču, objasnio nam je, nakon završene sednice, predsednik opštine, Saša Maksimović: „Ključ rebalansa budžeta koji sada radimo odnosi se na konkurs pri Ministarstvu privrede za određena sredstva za industrijske zone u Novom Bečeju i Novom Miloševu jer je izgledno da ćemo dobiti oko 75 miliona dinara. U jednoj se radi saobraćajnica, a u drugoj zacevljenje atmosferske kanalizacije i javna rasveta. Kompletan projekat plaća Ministarstvo privrede, ali pdv plaća opština. To su sredstva koja smo morali da obezbedimo. Takođe, ono što je predviđeno jeste da u narednih mesec dana postignemo dogovor sa dobavljačima lekova, odnosno poveriocima Doma zdravlja kako bismo odblokirali njegovo funkcionisanje, ali da opština preuzme finansiranje zajedno sa Vladom Republike Srbije. Čini mi se da ćemo dobijati određena sredstva kroz tekuću budžetsku rezervu, deo smo već dobili i prelazimo na taj konačni deo otplate dugova Doma zdravlja.“

Članovi Opštinskog veća usvojili su danas i Rešenje o izmeni i dopuni Rešenja o utvrđivanju visine stipendija i broja studenata sa prebivalištem na teritoriji opštine Novi Bečej koji ostvaruju pravo na stipendiranje za školsku 2019/2020. godinu. Time je još jednom održano obećanje da će za sve studente koji ispunjavaju uslove biti obezbeđene stipendije.

U okviru održane sednice Opštinskog veća utvrđeni su i predlozi Rešenja o razrešenju direktorke Centra za socijlani rad opštine Novi Bečej, Vesne Davidović, ali i Rešenja o imenovanju v.d. direktora ove ustanove, za čiju poziciju je predložen pravnik Aleksandar Fabijan.

Ovom prilikom donet je i Zaključak o prihvatanju organizacije druge po redu slalom trke „Nagrada Novog Bečeja 2020“ koja će se održati 4. aprila u centru Novog Bečeja.






Read 854 times

                                            

                



Republika Srbije,
Autonomna Pokrajina Vojvodina
Tradicionalni grb APV

FOTOGRAFIJE

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…