OBEZBEĐENI PAKETI JEDNOKRATNE POMOĆI NAMENJENI ROMSKIM PORODICAMA

Crveni krst Srbije u saradnji sa UNICEF-om i Ministarstvom za rad, zapošljavanje, borčka i socijalna pitanja Republike Srbije obezbedio je pakete jednokratne pomoći namenjene pretežno porodicama romske nacionalnosti na teritoriji cele opštine koje imaju decu.

U opštinu Novi Bečej pristiglo je ukupno 300 paketa sa sredstvima za higijenu i 90 paketa sa edukativno-zabavnim sadržajem namenjenih učenju uz igru, kao i 30 paketa jednokratne pomoći koji će biti podeljeni hraniteljskim porodicama.

Spiskovi za podelu paketa oformljeni su u saradnji sa koordinatorkom za romska pitanja u opštini Novi Bečej, Renatom Kamberović, koja o tome kaže: „S obzirom na to da je u Republici Srbiji ukinuto vanredno stanje, posledice virusa COVID-19 ostavile su veliki trag, kako na većinsko stanovništvo, tako i na marginalizovano stanovništvo kojem je pomoć zaista neophodna.“

Distribucija paketa počeće uskoro u saradnji lokalne samouprave i Crvenog krsta Novi Bečej, potvrdila je sekretarka ove organizacije, Dunja Svirčev.






Read 800 times

                                            

                



Republika Srbije,
Autonomna Pokrajina Vojvodina
Tradicionalni grb APV

FOTOGRAFIJE

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…