OTPLATA NAJVEĆEG DELA DUGA DOMA ZDRAVLjA POČINjE 30. JUNA

Na današnjoj, 37. sednici, odbornici SO opštine Novi Bečej usvojili su dve važne odluke o kojima je bilo reči u prethodnom periodu.

Prva tačka ticala se fiskalnih mera opštine Novi Bečej namenjenih privrednicima u cilju ublažavanja ekonomskih posledica nastalih usled pandemije virusa KOVID-19 koje se odnose na takse za koje će biti izvršeno umanjenje od 100 posto u periodu od 1. aprila do 30. juna ove godine.

Druga tačka odnosila se na saglasnosti na Sporazum o regulisanju međusobnih odnosa kompanije „PHOENIX Pharma d.o.o.“ iz Beograda i opštine Novi Bečej, a u vezi sa preuzimanjem otplate većinskog dela duga Doma zdravlja Novi Bečej.

Ukupan iznos ovog duga je 156.477.420,15 dinara. Prema pomenutom sporazumu, opština Novi Bečej u obavezi je da isti isplati u okviru 31 mesečne rate od po 3.522.827,62 dinara. Ukoliko dinamika plaćanja bude u potpunosti ispoštovana, poslednja, 32. rata u iznosu od 46.339.764,03 dinara neće biti potraživana od strane firme „PHOENIX Pharma“.

Na 37. sednici SO Novi Bečej doneta je i Odluka o učešću opštine u finansiranju izgradnje objekta za pružanje usluge socijalne zaštite - dnevnog boravka za odrasla i starija lica u okviru Doma za odrasle „Sveti Vasiliji Ostroški - Čudotvorac“ u Novom Bečeju. Učešće opštine Novi Bečej odnosi se na davanje prava korišćenja nepokretnosti u javnoj svojini opštine, na adresi Maršala Tita 58 gde će se nalaziti pomenuti dnevni boravak.

Read 780 times

                                            

                



Republika Srbije,
Autonomna Pokrajina Vojvodina
Tradicionalni grb APV

FOTOGRAFIJE

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…