UBEDLjIVA POBEDA SRPSKE NAPREDNE STRANKE NA IZBORIMA U OPŠTINI NOVI BEČEJ

Na jučerašnjim opštim izborima u Srbiji, prema preliminarnim rezultatima, Srpska napredna stranka osvojila je ubedljivo najveći broj glasova birača na sva tri nivoa, republičkom, pokrajinskom i lokalnom, u opštini Novi Bečej.

Prema podacima opštinske Izborne komisije od 19.210 birača upisanih u birački spisak u opštini Novi Bečej na izbore za odbornike SO izašlo je 10.780 glasača, odnosno 56,12 posto, od čega je važećih glasačkih listića bilo 10.273.

Lista „Aleksandar Vučić - Za našu decu“ osvojila je ukupno 6.549 glasova, odnosno 60,75 posto poverenja građana izašlih na izbore, uz osvojen 21 odbornički mandat.

Koalicija Vojvođanski front - ujedinjeni za demokratski Novi Bečej osvojila je 1.245 glasova, odnosno 11,55 posto poverenja glasača izašlih na izbore, uz 4 osvojena odbornička mandata.

Na trećem mestu, sa 8,56 posto, odnosno sa 923 osvojena glasa i 2 odbornička mandata našla se Grupa građana „Lista za lokal“.

Sledi lista Savez vojvođanskih Mađara - Ištvan Pastor sa 7,37 posto od ukupnog broja birača koji su glasali, uz 794 glasa i 2 odbornička mandata, dok se na poslednjem mestu našla lista Ivica Dačić - „Socijalistička partija Srbije (SPS)“ koja je na održanim lokalnim izborima u opštini Novi Bečej osvojila 762 glasa, odnosno poverenje 7,07 posto od broja birača izašlih na izbore, uz, takođe, osvojena 2 odbornička mandata.

 

Read 726 times

                                            

                



Republika Srbije,
Autonomna Pokrajina Vojvodina
Tradicionalni grb APV

FOTOGRAFIJE

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…